Taverna Psirri

Tavernor, restauranger och matställen generellt kryllar det av i Aten. Du hittar kaffebar i nästan varje gathörn eller så har du gått ganska vilse. Centrala Aten är nog ett av det mest cafetäta områdena i Europa med Frappe, Cappicino och dessutom alla kylda kaffedrinkar man avnjuter med att sitta och slappna av i skuggan helst på eftermiddagen om man inte tar sig en siesta och en sömnlur.

Psirri, Plaka och Monastiraki är bra ställen att hitta sitt favorikafe på men vi har även fler tips runtom resten av Aten. Absolut bästa kaffet hittar du i närheten av Syntagma och gatan som leder ner till Omonia, Stadiou nummer 3, där ligger Via il Vai, Stelios serverar dagens bästa Cappucino och gärna tillsammans med en Bouqu, Alltså ett litet bröd med Mozarella och Pesto. det finns absolut ingenting bättre start på morgonen och jag tar gärna en extra tur på stan bara för det underbara Kaffet för bästa start på morgonen.

Taverna Psirri

Tavernor är även det fullt av men mest kanske i området Psirri, Plaka och Monastiraki. Vi har sedan ett par år besökt en trevlig taverna med musik, Stou Karimani, med grekiska musik är det trevligt att äta en bit mat och njuta av varma sommarkvällar mitt i idyllen av Gamla Aten.

RSS 2.0