Aten, Grekland och de grekiska öarna

Din guide till Aten och fastlandet

Grekiska fastlandet har massor att erbjuda även om det är de grekiska öarna som drar

Grekland och fastlandet

Nya Aten, grönare, renare och modernare...

Aten har tvättat bort sin skitiga tradition och fräschat upp sig. Vändningen tog fart inför Olympiska Spelen 2004 och Aten har förbättrat sig på många håll. Aten är numera en modern storstad i Europa med shoppingcenter som poppar upp överallt och det verkar inte vara någon hejd på nybyggandet och renoveringar pågår fortfarande.

Att Aten har blivit vuxet och modernt är det ingen tvekan om. Centrala delarna har verkligen blivit bättre och nyare. Det har byggts shoppingcenter som The Mall, Attika, Hondos Center och nya stora center där du mer eller mindre kan spendera dagen från frukost till middag i ett urval av caféer, pizza hut, irländska barer och även den amerikanska Hootersrestaurangen.

Du kan handla dina märkeskläder överallt även om det inte är billigare i Aten så finns allting här och det är lite lyx i tillvaron så håll i plånboken. Vi tänker guida dig till både billiga och dyra ställen och har för avsikt att låta dig hålla i spenderbyxorna.

Shopping

I centrala Aten hittar du Attika som öppnade hösten 2005. Inte långt från Syntagmas strög, Ermou tar du dig på 5 minuter i dina egna sulor till Stadiougatan och vi lovar att du inte missar ett komplex på 40.000m². Parfymer, herr, dam, sport, golf, ungdom - ja det finns allt du kan tänka dig. På toppen av isberget har man givetvis byggt en ordentlig designerrestaurang längst upp i huset. Där finns det kaffe, aperitif och goda rätter av alla de sorter som lunch eller middag, ta en paus i shoppandet och hämta nya krafter i en trevlig miljö.

Från basar till lyx

I kvarteren runt torget Monastriaki kan du ägna dig åt lite rolig basarshopping i de smala gränderna?när du känner för lite mer plats och annan shopping går du vidare till Kolonaki som har breda boulevarder att promenera på. Här hittar du trendiga caféer och märkeskläder i mängder som tex. Louise Vuitton, Ralph Lauren, Gucci, Lanvin mm mm men även grekiska designers och klassiska boutiquer. När hungern gör sig påmind finns det ett flertal lyxiga ställen att äta på i Kolonaki. En bit därifrån ligger Syntagmatorget och gågatan Ermou Street, en mycket lång shoppinggata som är fullproppad av modekedjor som Mango, Sephora och Zara.

Shopping

Utanför Aten, rättare sagt i närheten av den nybyggda motorvägen till flygplatsen ungefär vid Olympiska stadion hittar du The Mall. Större, nyare och ännu mer imponerande än Attika, lite mer familjekoncept där du kan ta dig en kall öl i synen av välutrustade damer som serverar amerikans lunch på The Hooters.

Nattliv i Aten

Nattlivet i Aten har mycket att erbjuda. Här finns allt - från små förföriska barer till enorma housepalats som stänger långt efter att solen har gått upp. De hetaste ställena ligger i trendiga Psirri och lyxiga Kolonaki. Ett par heta klubbar är bl.a. Balux som ligger på Poseidon Avenue, Glyfada, som är en exklusiv strand/poolklubb, orkar du så börjar du festa redan på eftermiddagen för att fortsätta hela natten lång? En annan lyxklubb är Venue ligger på Agias Elousis. Designad klubb, stor snygg som har internationella kända DJ:s varje helg.

Lyxliv i Greklands Hamptons

Vill du uppleva mer lyxliv tar du dig mot kusten och havet, besök Glyfada som många beskriver som Greklands Hamptons. Missa inte heller härliga Vouliagmeni och Astir Beach.

Grekland och ölivet

Grekland är mest känt för sitt fantastiska öliv och man kommer mest ner för att slappna av, uppleva Medelhavet när det är som bäst. De flesta ungdomarna har sina speciella festöar som Ios, Mykonos och Korfu och man har i decennier kommit från Sverige och andra länder för att tillbringa sommaren med att kanske arbeta i en bar eller bara ett par sköna veckor med partaj och avslappning.

Fastlandet & aktiviteter

Bortsett från sommar och sol med öturism i Grekland kan du givetvis dra nytta av Grekland på andra sätt. Grekland har massor av underbara ställen där du kan klättra i bergen eller vandra på vandringsleder i antika områden med en fantastisk historia.

Skidåkning i Grekland

Att åka skidor i Grekland har kanske inte slagit dig att du kan göra, men det finns underbart fina välgjorda skidbackar så du kan tro att du är i alperna. Grekland på vintern är inte alls illa och det finns en hel del saker vi vill dela med oss av.

Arachova som inte ligger långt ifrån Delfi har fina skidbackar och du kan åka skidor från november, december och fram till februari, mars. Från Aten kan du ta dig till Arachova med buss eller bil och det tar inte mer än runt 2-3 timmar. Givetvis finns det hotell och annat boende i Arachova, ett hotell kan gå loss på allt från ? 80 till flera hundra euros.

Arachova sägs vara byggt av folk från Rumänien och byggnader kan säkerligen anknytas till byggnadsstil med Rumänien eller mer alpstil från både Italien och Tyskland. Man har på ett speciellt sett en byggnadsstil som inte påminner om Grekland i övrigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0